8 redenen waarom u misschien een nieuwe website nodig hebt

door | jan 28, 2023 | Marketing

In deze tekst.. Hoe vaak moet u uw website herontwerpen?8 redenen waarom u misschien een nieuwe website nodig hebt1- Het ziet er gewoon niet goed uit2- Uw website is niet mobiel vriendelijk (responsive)3- Het is bijna onmogelijk om de inhoud van de website te wijzigen4- Het laden van webpagina’s lijkt eeuwig te duren5- Mijn concurrenten […]

Hoe vaak moet u uw website herontwerpen?

Een algemene vuistregel is dat u uw website eens in de twee à drie jaar opnieuw moet ontwerpen. Als uw website drie jaar oud is – een leven lang, in de digitale wereld – is de kans groot dat hij verouderd is. Dit is echter geen harde en snelle regel – sommige sites hoeven misschien niet volledig opnieuw te worden ontworpen en sommige moeten vaker worden vernieuwd dan andere omdat de bedrijfsdoelstellingen of de marktomstandigheden veranderen.

Als u een website heeft, maar vreest dat deze verouderd begint te lijken, of misschien niet meer voldoet aan de behoeften van uw bedrijf of organisatie, dan is dit misschien het moment om hem te updaten.

Hieronder vindt u 8 redenen waarom het voor u het juiste moment zou kunnen zijn om een nieuwe website te overwegen. Als u uw website direct met ons wilt bespreken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij helpen u graag verder.

8 redenen waarom u misschien een nieuwe website nodig hebt

1- Het ziet er gewoon niet goed uit

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen; bent u tevreden met hoe uw website eruit ziet? Heeft u het gevoel dat hij uw bedrijf vertegenwoordigt zoals het hoort? Als het antwoord op een van deze vragen nee is, dan is een nieuwe website misschien een goed idee.

Het belang van een goed ontwerp, een schone en aantrekkelijke lay-out en het gebruik van professionele afbeeldingen/video’s voor de algehele kijkervaring is enorm. De eerste indruk van een prospect is essentieel wanneer hij een website voor de eerste keer bezoekt, anders zal hij vertrekken.

2- Uw website is niet mobiel vriendelijk (responsive)

Hebben u of uw klanten uw website bekeken op hun mobiele telefoon en moesten zij het scherm dichtknijpen om de inhoud te bekijken? Of heeft u geconstateerd dat sommige inhoud onleesbaar is of slecht wordt weergegeven op een smartphone?

Zo ja, dan klinkt het alsof uw website niet responsief/mobielvriendelijk is, en dat is een groot probleem. Nu meer dan 60% van alle gebruikers websites op hun smartphone bekijkt, moet uw website responsief zijn.

Een responsieve website zorgt ervoor dat de gebruikerservaring hetzelfde is op elk schermformaat, of het nu een smartphone, laptop of tablet is.

3- Het is bijna onmogelijk om de inhoud van de website te wijzigen

De meeste moderne websites hebben een geïntegreerd content management systeem (CMS) waarmee u gemakkelijk wijzigingen in de inhoud van uw website kunt aanbrengen. Veel oudere websites hebben een verouderd CMS dat onmogelijk te gebruiken is zonder een graad in computerwetenschappen, of hebben er helemaal geen! Klinkt dit bekend? – moet u contact opnemen met uw website provider en deze vaak betalen om de wijzigingen voor u door te voeren.

Bij Website Sorted, al onze websites maken gebruik van een toonaangevende content management systeem en we bieden gratis training voor al onze klanten, zodat ze kunnen eenvoudige en zelfs complexe wijzigingen op elk gebied van hun website met gemak te maken.

4- Het laden van webpagina’s lijkt eeuwig te duren

Recent onderzoek wijst op het belang van de laadsnelheid van uw website. Mensen verwachten dat een site in minder dan 2 seconden wordt geladen en veel gebruikers zullen afhaken als het meer dan 3 seconden duurt. Als uw website wordt langzaam laden, de oplossing is eenvoudig, uw site moet worden geoptimaliseerd voor de laadsnelheid.

Het optimaliseren van de site laadsnelheid is een van de belangrijkste overwegingen bij Website Sorted. Waarom niet vergelijken uw site met deze site bouwden we onlangs voor Cynon Linc. Als uw site is te traag het zal invloed hebben op de ranking op Google en het bedrag van de aanvragen die u ontvangt.

5- Mijn concurrenten websites zijn zoveel beter!

U moet regelmatig de websites van uw concurrenten controleren. Als u onlangs een website van een concurrent hebt bekeken die de uwe verouderd doet lijken of misschien hebt u er een gezien die superieure functionaliteit heeft, dan is het waarschijnlijk tijd om te kijken naar een website-upgrade voor uzelf. Wilt u uw concurrentie voorblijven?

6- U kunt uw website niet vinden op Google

Als uw website verouderd is, niet reageert, slecht geoptimaliseerd is of misschien gewoon de laatste jaren geen inhoudelijke updates heeft gehad, is het waarschijnlijk dat u niet zo goed scoort als u zou kunnen in de zoekmachines – we weten allemaal hoe belangrijk Google-rankings zijn.

Google zijn voortdurend bijwerken van hun zoekalgoritmen (het proces gebruikt om websites rang in de zoekresultaten), dus het is belangrijk dat uw website blijft up-to-date.

Website Sorted bieden een gratis SEO-rapport, zodat u kunt zien hoe goed uw huidige site is geoptimaliseerd.

7- Je promoot je website niet bij anderen

Als u zich geneert om uw website met anderen te delen, is het waarschijnlijk het juiste moment om een nieuwe te laten maken. Uw website is het gezicht van uw bedrijf online en is waarschijnlijk de eerste plaats die mensen bezoeken om meer te weten te komen over u, uw diensten en contactinformatie.

U moet er trots op zijn en uw website moet worden gebruikt als een van de, zo niet het belangrijkste marketinginstrument om uw bedrijf te promoten. Het moet zeker geen schande zijn.

8- Je hebt geen ondersteuning van een professioneel webdesign bedrijf

Misschien is er niet veel mis met uw huidige website, misschien heeft u gewoon een deskundige webpartner nodig om het voor u te beheren, u tijd te besparen en een professionelere service te bieden.

Het inschakelen van een webdesign bedrijf als Website Sorted betekent niet noodzakelijkerwijs dat we uw site opnieuw moeten ontwerpen. We hebben het beheer van veel van onze klanten bestaande websites overgenomen en de nodige wijzigingen aangebracht om de Google ranking, responsiviteit en site laad snelheid te verbeteren.

Mis geen enkele tip

Ontvang gouden formules

Ik stuur je regelmatig een gouden formule waarmee jij zelf aan de slag kunt gaan. Boek je eigen successen, door toe te passen wat werkt.